Soundmachine bir MIDI sequencer ile daha güçlü


Erken davul sequencer Taklit, Soundmachine Lego tuğla yerleştirme ve renk okuma ve MIDI giriş içine bu bilgi dönüştürme yeteneğine sahip bir lo-fi müzikal puanı, içine 32x32 boyutu Lego palet dönüştürüyor.

Soundmachine yaratıcısı Mark Crosbie kendi web sitesinde proje yayınlanan thinkbricks.net , kullanıcılarının adam meraklıları ile homebrewed kreasyonlar ve hisse tavsiyesi yükleyebilirsiniz Lego severler için bir online veritabanı.

Crosbie Berlin merkezli tasarım stüdyosu tarafından "ses cihazları" adında bir proje esinlenerek Ürün : ". Ben hemen üç-pikap tasarımı sadelik ve şıklık ile vurdu ve Lego çoğaltmak başladı"



Daha sonra tuğlalar nereye yerleştirileceğini USB yoluyla bir dizüstü bilgisayar için bu bilgileri göndermeden önce, okumak için Lego Mindstorms NXT 2.0 tuğla tarayıcıları kullanarak, bir adım sequencer işleyişini bu estetik aktarılır. Bu input Ableton Live (bir beste ve performans programı) beslenir ve davul-örneklerinin Ableton kütüphanesi kullanarak gerçek müzik dönüştürülür.

NXT tuğla sensörleri altı farklı renk algılayabilir: beyaz skor sınırları tanımlayan ayrı notlar ve siyah tuğlalar için kullanılırken mavi, puan için arka plan rengidir. Bu, kırmızı, yeşil ve sarı tuğla puanı eklenecek farklı notlar temsil bırakır. Her puan, her parça için sekiz notları ile, dört kanaldan oluşur, ama Crosbie o projeyi genişletmek için arıyor diyor ki: "Ben, daha karmaşık müzik parçaları oluşturmak için birlikte çalışmak için üç Soundmachine birimleri inşa ettik" ama o "olmadığını itiraf ediyor çok bir müzisyen, bu yüzden şimdi ben davul-makine ve diğer 'techno' çalgı çalmak. "

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder