Yahoo, Microsoft Takip Etmeyin diye vurgulayarak kusurlarını açıkladı


windows-8-resmi

Microsoft, şirketin marka-yeni Internet Explorer 10 varsayılan gizlilik ayarını Takip Etmeyin etkinleştirmek kararından ötürü bir dayak atmaya devam ediyor.

IE 10 sadece birkaç gün için web üzerinde olmuştur, ancak Yahoo zaten şirket olacağını söyleyerek bir bildiri yayımladı başlık Takip Etmeyin görmezden IE 10 kullanıcılar tarafından yayın yaparken. Apache web sunucusu olabilir - Yahoo varsayılan olarak takip Etmeyin açmak için de Microsoft kararına itiraz etmek için ilk değil IE 10 kullanıcısının DNT başlık görmezden yanı - ancak Microsoft karşı kapalı kare için şimdiye kadar en büyük site.



Bu en son didişme Microsoft ve Yahoo ortaklar olduklarını ve Yahoo önceden söyledi olmasına rağmen söz konusu bu İZLE Etmeyin destekleyecektir .

Takip Etmeyin başlığı, kullanıcının reklamverenler tarafından izleniyor olmak istemediği sunucuları söylemek tarayıcılar için önerilen web standarttır. DNT tüm önemli web tarayıcıları tarafından destekleniyor, ancak yalnızca Microsoft tarayıcının varsayılan kurulum DNT parçası yapmak için seçti. İşte tüm IE 10 kullanıcılarının ne DNT yapılması amaçlanmıştır değil bazı iddia kapalı geri reklamverenler, söylüyorum olacağı anlamına gelir.

Yahoo için sorun sadece gelen web standart değil görmezden riski olduğunu, ancak varsayılan olarak kapalı olsa bile katılmış olurdu bu kullanıcıların isteklerine Takip Etmeyin için. Brad Smith, Hukuk ve Kurumsal İlişkiler Microsoft'un Başkan Yardımcısı, son zamanlarda dedi Takip Etmeyin açma "Müşterilerimizin ne istediğini yansıtır: biz ABD ve Avrupa'da ankete tüketicilerin yüzde 75'i, varsayılan olarak DNT istediğini söyledi." olduğunu

İlk sayım Yahoo üzerinde jargonu yüklü politikası duyuru şirketi Microsoft İZLE Do Not W3C ihlal inandığını söyleyerek gibi görünüyor. "Son zamanlarda, Microsoft tek taraflı varsayılan olarak Internet Explorer 10 DNT açmak yerine, kullanıcılar 'yönünde karar verdi," Yahoo Politikası blogu diyor. "Bizim görüşümüze göre, bu kullanıcıların çoğunluğu için deneyim düşürür ve zor onlara değer tekliflerimizi teslim kolaylaştırır."

Bir reklam paralarını çoğunluk haline şirketlerin yaygın argüman - - yerine IE 10 hakkında belirgin hiçbir şey, özellikle verilen Microsoft uygun gibi görünen bu ikinci deyimi tüm mevcut DNT karşı bir battaniye argüman gibi görünüyor spec mevcut taslak. Wired.com 's Webmonkey Web standartları desteği üzerinde şirketin konumu hakkında açıklama için soran Yahoo temas, ama bu hikaye yayınlanmadan önce şirketin yanıt vermedi. [Güncelleme: Yahoo Sara Gorman ". Yahoo Takip Etmeyin göre, kullanıcı açıkça izin temsil geçerli Microsoft Internet Explorer 10 veya Windows 8 yükleme akımları dikkate almaz" olduğunu Webmonkey söyler]

Yahoo şikayeti, Apache ve diğerleri benzer şikayetler ile birlikte bu aşağı gelir: Microsoft varsayılan olarak çevirerek DNT spec ihlal?

İşte ne spec diyor : "Bu protokolün amacı, bir kullanıcı izlemeyle ilgili kendi kişisel tercihi ifade etmesi için ... İfade kavramına anahtarı kullanıcının tercihi değil, bazı kurumsal veya ağ-dayatılan bir tercihi yansıtmaktadır olmasıdır kullanıcının kontrolü dışında mekanizması. "

Bu Yahoo kararı yedekler ve yanlış Microsoft koyar gibi o kesinlikle geliyor. Ama spec devam ediyor:

Biz bu tercihi etkin nasıl kullanılacağını belirlemek yok: her uygulama bu tercihi etkinleştirildiğinde hangi kullanıcı deneyimi belirlemekten sorumludur.

Örneğin, bir kullanıcı kendi kullanıcı arayüzünün yapılandırma bir onay kutusunu seçebilirsiniz, yüklemek bir plug-in veya özel bir izleme tercihi ifade eklemek, ya da için tasarlanmıştır uzantısı ardından örtük bir izleme tercihi (örneğin içeren gizlilik için bir seçim yapmak Gizlilik ayarları: yüksek) (vurgu Webmonkey adlı).

Hızlı ayarları ve özelleştirin: Internet Explorer 10 için Microsoft'un kurulum iletişim kullanıcıya iki seçenek sunar. Hızlı seçeneği seçme açıkça DNT başlık açılır ve kullanıcılara bir seçenek sunuyor beri mevcut spec sıkıya uymaktadır görünür olacağını belirtir.

Alaycı Yahoo ve diğer reklam şirketleri DNT aslında yakalamak için gidiyor gergin ve de kendi alt satırında zarar verebilir, ama adil Yahoo Microsoft önerilen spec ihlal ettiğini söyleyerek yalnız değildir olmak demek için cazip olabilir. Başlangıçta izle Etmeyin oluşturulan Mozilla, olan geçmişte savundu Microsoft IE 10 ile DNT suistimal ettiğini.

Sonunda önemli olmayabilir. DNT belirtimi bir şaka haline gelmiştir. Bu ciddi olmuştur önerdi "Üçüncü Partiler ve Servis Sağlayıcılar için İzin Verilen Kullanımlar" biri olması "pazarlama." Yani İZLE Etmeyin için izin kullanımlarından biri reklamverenlere izlemek için izin vermek olabilir.

Bunu en çok online reklam şirketleri anlamına "Takip Etmeyin" başlığı yorumlamak düşünmüyorsanız düşünün için bu kadar deli değilse " veri toplamayı durdurmak . " Bunun yerine çoğu reklamveren size hedefli reklamlar göstermeyi durdurmak planlıyoruz, ancak veri toplamaya devam ve web üzerinde ne yaptığını izleyebilirsiniz.

O deli geliyorsa, iyi, öyle. Ama gerçek şu ki izleniyorsa ve sürece izlenmeye devam edecektir Eğer bu konuda bir şeyler.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder